Fastfood

Czas liczy się bardziej niż nasze zdrowie, chyba tylko dlatego zamiast dbać o odpowiednie posiłki jemy w restauracjach typu fastfood. Jedzenie w tego typu miejscach naraża nas na wyjałowienie organizmu, otyłość, choroby nowotworowe czy choroby układu krążenia np. miażdżyce. Jedzenie z fastwoodów jest bardzo kaloryczne, zawiera dużo cukru. Praktycznie każdy produkt z wyjątkiem wody czy herbaty zawiera w takich restauracjach masę cukru. Potrawy te są tłuste i nie zawierają żadnych składników odżywczych. Mało tego jedzenie z takich restauracji często zapycha nasz układ pokarmowy, co może spowodować przetrzymanie kału i w przyszłości choroby nowotworowe. Duża kaloryczność tych potraw oraz niekończące się pragnienie ich zjadania przez obecne w nich substancje chemiczne i aromaty smakowe narażają nas na otyłość. Jednocześnie może to powodować, że niezdrowe posiłki będą nam smakować bardziej niż zdrowe domowe jedzenie. Jestem zdania, że fastfoody uzależniają Poza tym nawet sam McDonald nie kryje się z tym, że w jego rybnym hamburgerze nie ma ryby.